nuff

Followers

Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI






Pendapat saya tentang DUNIA PERCINTAAN ni adalah ibarat peperangan.berani bertarung dan bersiap sedia samada menang atau kalah.Bila menang,dia kita punya,bila kalah,kita kene redha dengan ketentuannye.Mungkin bukan jodoh kita.DUNIA PERCINTAAN juga ibarat kentut,nak dilepaskan malu,nak ditahan merana badan beb!

BERCINTA dahulu atau NIKAH dahulu pada zaman skrg ni,saya lebih prefer bercinta dahulu,sebab kalau nikah dahulu dah tentu2 itu pilihan mak ayah.Dan terjadi sesuatu ,kita akan salahkan family.Tp bila kita nikah dgn org yg kita cinta,skurg2nya bila sesuatu berlaku,kita jadikan pengajaran, dan perbetolkan apa yg tidak /kurang.

ok.sesiapa yg nak join segmen ni boleyh la singgah kat blog BEN ASHAARI

19 comments:

Mohd Shukri Fadzillah said...

tapikan... pada saye la kan... saye lebih prefer kahwin dulu... tapi masa tunang tuh selidik betul2 la... kan.. heh

AIN MUSTAZA said...

saya pon prefer nikah dulu..tp zman skrg ni mana ade dh sumer tu..dh tentu2 kalau nikah dulu tu family yg jodohkan.haha

merahitujambu said...

kalau ada duit leh nikah..kalau xde duit nk ikat tunang..buat mana ptt..tp baik nikah trus kan

zacky ~786~ said...

emm kentut pn wangi kn ? ahahaha

Lulu caldina said...

apa-apa pun, semoga jodoh kota nanti yang terbaik...

Pembawa_Wacana said...

kahwin jer.... tunang skip....kapel pun skip......JIMAT! :D

nadiemsharmz said...

nak cinta jap knal2 pastu smbung cinta plak pas kawen...lalalal

AIN MUSTAZA said...

thirah: yup..nikah tu senang.sbb itu yg wajib
tp zaman skg kalau nikah sahaja,mula la mulut tempayan akn ckp "msti dh telanjur sbb x buat sanding"

zacky:tau xpe.klu leps kawen..kentut masa tido.mmg kene tendang la jawabnya.hahah

lulu:: yup..insyaallah..berdoa moga allah temukan kita jodoh yg baik

pembawa_wacana:: itu mak ayah yg jodohkan

AIN MUSTAZA said...

nadea::pasti ke kejap??hik3..baik kenal sebulan,tunang 3 bulan then nikah ..so. means bercinta dlm 4 bulan.hahah

mizzkechique said...

dulu2 mmg ramai yg bercinta pas kawen...

salam ziarah dr segmen Mr.Ben... =)

AIN MUSTAZA said...

kechique: itu dlu2.skrg dh berkurangan.hahah

Fauzie Jasmani said...

ibarat kentut yg xtahan tuh..hehe

Ehem..ehem..dtg baca cerita chenta..ahaks~

AIN MUSTAZA said...

fauzie::betol la kan..kalau dpt psngn yg mcm zionis, nk lepas boleyh ade perasaan syg lagi..bila xlepaskan.bdn n jiwa sndri yg jd bahan sepak terajang.hahha

cik Ida said...

lain orang lain peel nyer.. iya ndak?

yatie Awang said...

wah...macam nak pergi perang ni haha...tak perlu nak salahkan keluarga, dah itu jodoh kita

aida4eva said...

cinta allah paling hakiki :)

mari terbang ke sini <3

http://aida4eva.blogspot.com

Kathy Tuah said...

betul tu, bcinta dulu baru nikah..hehehe~

mcm ni lah said...

begitulah cinta,. slmt berjaya ,. saya follow blog ni :)

syaz rini said...

singgah sini.. baca entry tentang cinta..;)

There was an error in this gadget