nuff

Followers

Tuesday, April 22, 2014

ANTARA ENVIRONMENT DI TEMPAT KERJA ATAU GAJI DAN BENEFIT YANG TINGGIMANA YANG DIPILIH?

Buntu aku memikirkan nya.

Company A environment best gile, Bos boleh tolak ansur bagai.Cuma Benefit kurang. 

 Company ni ikut gred. So katelah  gred sekian sekian gaji mati 1.7, so selagi ko tak naik gred, gaji ko itu2 sahaja. Even ada increament, tolak masuk kat elaun.. Perghhh rugi2. 

Company B pulak ada nama la. Gaji and benefit dia offer aku tinggi. Tapi emvironment pulak tak tau cemana. Yela masuk pon tak lagi. On may nanti baru masuk. 

Company2 yang ak still bekerja and akan bekerja (insyaallah) , dua-dua ada nama. 

So bagi korang mana lagi penting??

ENVIRONMENT atau GAJI/BENEFIT?

3 comments:

Cik Bahgia a.k.a Zet said...

pilih gaji dan benefit yg lebih tinggi... sebab tak tau enviroment dia mcm mana, so pk la yg baik2..yg pasti pengalaman baru....insyaallah di permudahkan nanti...

Bro Nasa said...

artikel yang cukup menarik. pada pendapat bro, lebih baik amik yang ada benefit. enviroment, jgn pk sbb ia sama seperti pat lain..xde beza cuma management aje berbeza

eintan nurfuzie said...

yang penting keseronokan semasa bekerja...

There was an error in this gadget