nuff

Followers

Monday, May 30, 2011

KARAK-LALUAN PUAKA DAN TERJEMAHAN AYAT KURSI

Jusz watched KARAK at TGV KLCC dengan En Faizal dan My kazen .Memang x boleyh bla punya hantu buat aku terpikir2 rambut dia yang mengurai tu.demn...dan.............rasa nak demam pong ade.

I love watak Shera Aiyob part dia baca ayat kursi untuk menentang makhluk halus tu.Part tu buat bulu roma aku meremang.Filem ini menekankan bahwasanya "al-quran@ ayat kursi itu untuk difahami,dihayati dan diamalkan dengan bersunguh2.Bukan untuk dihafal atau dibaca sahaja"


Allah, tidak ada yang benar disembah hanya Dia yang Hidup dan Maha Kaya, tidak pernah ditimpa mengantuk dan tidak pernah tidor, bagin Nya sesuatu yang ada di langit dan di bumi, tidak ada yag boleh memberi syafaat kecuali denga izin Nya. Ia maha mengetahui segala apa yang terjadi di hadapan mereka dan dibelakang mereka. Tidaklah mereka meliputi ilmunya sedikit jua kecuali yang dikehendakki Nya. Lebih luas kerusinya dari langit dan bumi. Tidak susah bagi Nya memelihara keduanya. Ia maha Tinggi dan maha Besar.



Filem Karak menghimpunkan kisah seram dan hantu ‘urban legend’ menarik pada era 80-an, 90-an dan tahun 2000 yang menjadi buah mulut tentang laluan KARAK.Barisan pelakon yang membintangi filem seram ini ialah Shahir AF8, Sheera Aiyob, Along Eyzendy, Kilafairy dan Sidek Hussin. 

Sinopsis
Empat pelajar kolej sedang menuju kembali ke Kuantan selepas bermalam di KL dan mereka terperangkap dalam kesesakan lalulintas yang teruk sepanjang Karak Highway.
Oleh kerana mereka mempunyai kelas pada keesokan awal paginya, mereka membuat keputusan untuk keluar dari lebuhraya dan meneruskan perjalanan mereka menggunakan jalan lama. Mereka tidak mengetahui bahawa keputusan ini akan mengubah hidup mereka selamanya.
antara dialog dalam karak
-":dialog tok malam "` suka hati meraka lah nak buat apa"
-"kenapa takut..kata orang beriman?!"
-xde kepala macam ni encikkkk  
-"bang...ada nmpak mak saya??""

5 comments:

delarocha said...

mcm menarik citer karak ni

kena tengok ni

Amin Zaki said...

best tak citer nie..?? nak p tgk nanti, huu

liyana said...

xtau la berani ke x nk tgk cite ni.. heheh

merahitujambu said...

macam best jee..tpi bila eh aku nk tgok..uhuk

AIN MUSTAZA said...

delarocha:: best la..tp takut jugak.huk3

amin zaki:: citer terkejut2 ni buat sakit jantung..

liyana:;ala..kalau x berani tutp mata..tp sound effect dia pulak mcm hape..hahahaha..tetap kedengaran jugak

thirah::best ??tp xbest la buat penakut cam haku..

There was an error in this gadget