nuff

Followers

Sunday, December 23, 2012

HARI PERTAMA DIHOSPITAL DAN KEPUTUSANNYA

sambungan dari entry sebelumnya SINI 

Disebabkan Faizal warded,maka aku kene g keje sendiri.Aku tumpangkan makteh aku sekali sebab memang uaku nak ke hospital amik adik ipar aku bawak balik.Kebetulan dia ade test lesen moto pulak.

Sampai-sampai hospital, kitaorang terus naik atas.Kebetulan doktor pon ada.So, makteh aku tanya la ape rawatan seterusnya.Doc kata MAYBE gastrik sahaja.Dan doc bagi 2 options..

1-Bagi ubat sahaja
2- Buat scop, (masuk camera kecik dalam badan)

Ikutkan Faizal taknak.Mungkin sebab dia pikir dah tak sakit,atau takut..Mybe...

So makteh aku suggestkan buat scop sebab keputusan ujian darah ok.Tapi dalaman tu yang nak tahu.

Lepastu aku balik,hantar adik dia.Then g keje nek lrt/monorail..Terpaksa bagitahu bos lambat sket aku masuk.

Tengah hari time lunch aku g melawat Faizal.Sebab dia bbm suh aku datang,boringla/sunyila/apela.
*sebenarnya ngada2 lebih..Tv setiap katil ade,nurse pon ok/cantik.haha
Sampai2,dia cerita la keadaan dia time buat scop sume..Doc dah bg cd.
Apelagi,aku amik,dan nak bawak balik opis.

Sampai opis,aku mintak exec aku buka cd,tapi aku tak berani nak tengok.ade la dalam 2-3 orang staff tengok.Diorang terkejut sampai tanya aku "suami kau suka makan pedas-pedas ke?" aku jawab "aah"

Sambil tengok,sambil berkerut dahi,aku dah risau dah tengok diorang.ha3
Diaorang cerita dalam badan Faizal pebuh ulser2..ade ulser yang dah lama.Ada satu tempat bernanah dan usus luka berdarah..GRRrrrrrrr...

Patutla selalu mengadu pedih ulu hatiiiii...

Malam tu aku tido hospital.. aku tanya dia doc ade cakap ape2 tak..dia senyum je..SENYUM je ko mampu kan?? dia cakap doc suh kurangkan makan pedas/kurangkan hisap rokok.! aku berleter x hengat sampai cousin +Bff aku dtg pon bebel ak x sudah..hahaha


masa ni dah pukul 10 lebih..nasib diorang teman sampai 12  lebih..hu3.

Esok tengah hari, Faizal call aku cakap dah boleh discharge.. terpaksa aku amik half day.Tengah hari aku terus cabut.. 

muka orang sakit. 

Kemain banyak jugakla aku mengangkut.Faizal kata aku buat hospital ni macam hotel.sebabnya kemain berbeg2 aku bawak.Siap bantal dengan blanket skali.ha3



p/s: 1st time aku tido hospital.selama ni ak kalau masuk wad,xsampai kene tido.cuma duduk kat wad sementara je.huk3.
mula2 aku tido atas kerusi,lama2 sakit badan aku,terus tido atas katil..Makteh aku kata jgn sampai nurse segan nak jenguk sudahhh.hahaha

-staff2 tawakal sampi cakap kat makteh aku,kesian,...wife baru kuar spital,suami masuk pulak hospital...makteh ak yg pening.hik3



2 comments:

~Beb~ said...

Get well soon u both. Especially u sbb d&c tuh.. :)

IamAin said...

tq babe.. ujian allah..redha je la..

There was an error in this gadget