nuff

Followers

Tuesday, August 9, 2011

BERBUKA EDISI BUDGET

Semalam badan xberapa nk sihat.Anak tekak aku perit mungkin disebabkan durian.Opismate aku dh takutkan aku ckp "mana tau entah2 tonsil ke" huh!mintak dijauhkan..mimpi ngeri aku...

Disebabkan my mom pon berapa nk sihat , maka mom request menu yg simple sahaja untuk berbuka..Antaranya Nasi goreng ayam (baki ayam golek yg beli sehari sebelom), bubur cha- cha dan air bandung.Dah macam menu org bujang jerk.

nasi goreng + ayam golek
air bandung

dannnnnnnnnn.akhirnya impian untuk buat bubur cha cha terlaksana jugak walaupon lupa nk makan sebab tertinggal dalam periuk kt dapor..Sebabnye memasing xsehat..pas makan rehat2 klu dh rehat jd pemalas la nk bangun kan..kisahnyeee...

bahan2 bubur cha-cha:-

cha-cha yg tengah direbus sehingga lembut dan kembang

santan.aku malas nk perah2..gunakan kemudahan yg ado..bnyak juga dapat santan

 dan Gula melaka / gula merah..


1-lepas cha-cha dh kembang dan lembut, buang air rebusan
2-tuangkan gula melaka/gula merah yg dah direbus airnya serta dah ditapis
3-tuangkan santan
4-tunggu sehingga mendidih
5-makan sampi kenyang..alhamdulillah

1 comment:

merahitujambu said...

WAH....ORG NAK KAWIN KAN.=P

There was an error in this gadget