nuff

Followers

Wednesday, August 13, 2014

TRAGEDI OGOS DI CORNER AKLEH

Entry raya nanti aku update

Kisahnya..

Baru 2 hari masuk keje selepas seminggu bercuti raya dah malang menimpa aku .
Kejadian pagi selasa (05.08.2014)  masa ontheway nak pergi kerja..
Elok je lepas tol dekat akleh, masa nak lalu corner turun menghala ke Kg Baru, motor yang kami (aku + Faizal) terbabas..

Dengan aku tercampak bergolek bagai.. Bayang kan kereta/moto masa kat corner tu??
Nasib baik pagi tu kebetulan kat corner tu x jammed,, and kereta/moto belakang tak laju sangat. Sempat la diorg brek/mengelak..

Lepas dah bergolek tu aku bangun and berdiri kat tepi...Muka aku xpayah cakap la.. Terkejut kot...
Ade la suami isteri ni datang menolong tanya aku ok ke x.. Then Faizal angkat moto park kat tepi.

Lepastu kitaorg decide tolak motor sampai kat tepi menara celcom ade ternampak kedai motor.Rupanya tayar belakang pancit/bocor.Macam mana boleh tak perasan pon tak tau..

Lepas motor siap, terus decide nak pergi klinik yang berdekatan dengan rumah.Sambil tu aku whatsapp group dept aku bg tau aku excident.Dapatla aku MC 2 hari ..


Siku kiri aku luka,
Lutut kanan aku koyak/luka
Beg yang aku baru beli hari ahad HASIL dari DUIT RAYA, baru pakai 2 hari masa hari kejadian dah rosak sebab bergolek/terseret 


Time kat klinik ya allah..berdenyut2 lutut kanan dengan siku kiri aku. Time nk cuci luka tuu, nurse terpaksa gunting seluar aku tang lutut sebab ketat sangat.


Sakitnyaaa tuhan je yang tauu.. Habis seluar kesayangan aku kene gunting.

Balik rumah mak aku terkejut tengok aku jalan tempang.Sudahmya dengan mak aku pon termenung sama mengenang nasib.

Bila malam nye, haaaaaaaa.. time tu la badan aku semua nye sengal-sengal dengan kaki nye.Nak mandi pon susah nak buang air apetah lagi sebab toilet umah aku bukan jenis duduk...arghhhhhhh


Camgini la keadaan kaki aku...


Lepas MC aku pergi-balik kerja naik kereta,.. Walaupon dah naik kereta, aku tetap tak nak lalu AKLEH.
Tak tahu kenapa.Yang aku tau asal malam je nak tido, aku terbayang ...

Syukur tuhan panjangkan umur kami, nexth month sepatutnya 12/9 - 15/9 aku ke perhentian sempena wedding anniversary yang ke-2.Terpaksa dibatalkan atas sebab kesihatan lutut aku ni WALAUPON dah bayar . Anggap je la takde rezeki untuk tahun ni..Yang penting kami selamat.



P/s : Alhamdulillah syukur Tuhan masih panjangkan umur kami..aminnn..



2 comments:

UMRAH PERSENDIRIAN said...

JOM UMRAH PULA

Mohon laluan sedikit untuk memasukkan perkara di bawah. Terima kasih tuan rumah.

UMRAH PERSENDIRIAN
Ramai rakyat Malaysia yang berhajat menunaikan umrah cara persendirian. Mungkin faktor utama pemilihan UMRAH cara PERSENDIRIAN ini di sebabkan kos yang kurang dari kos mengikuti pakej di samping faktor kepuasan

Wujudnya group telegram atas nama "Umrah Persendirian" yang saya upload terdahulu telah mendapat sambutan yang sangat tak terduga. Dalam masa dua bulan dua group telah di perlukan di mana setiap group telegram boleh menerima 200 member. Kini group ke 3 pula di mulakan
Pertemuan Ahli UP yang sedia telah mengadakan pertemuan tidak formal sambil bersantai di Lembah Klang pada 14 sept 2014. Pertemuan ini lebih kepada pertemuan pengenalan sahaja, tetapi telah mewujudkan PRM yang ada kini.
Atas faktor jumlah mereka yang berminat dgn umrah persendirian samaada mereka merancang menunaikan umrah cara persendirian dalam masa terdekat atau sebagai persediaan ilmu tentang cara menunai umrah persendirian di masa akan datang, mereka terus menghantar email meminta menjadi member UP.
Bagi memenuhi jumlah permintaan yang bertambah, saya telah mewujudkan UMRAH PERSENDIRIAN dgn menggunakan “telegram” group ke 3 tetapi mengekalkan tujuan dan matlamatnya.

Jika anda pembaca berminat menyertai "telegram ‘Umrah Persendirian’" group UP tersebut dengan syarat :
1. beragama Islam
2. berumur 18 tahun ke atas dan
3. berminat menyertai

di kehendaki memohon kepada email menyatakan hajat itu dan menyertakan no telegram kepada email : umrahsenang@gmail.com
Ada yang bertanya, kenapa tidak di letakkan no telegram moderator;
Jawapnya no pengguna telegram adalah hidden dan sesiapa yg berminat hendak berusaha sedikit.

Sekian terima kasih

aba h said...

Mohon laluan sedikit untuk memasukkan perkara di bawah. Terima kasih tuan rumah.

UMRAH PERSENDIRIAN
Ramai rakyat Malaysia yang berhajat menunaikan umrah cara persendirian. Mungkin faktor utama pemilihan UMRAH cara PERSENDIRIAN ini di sebabkan kos yang kurang dari kos mengikuti pakej di samping faktor kepuasan

Wujudnya group telegram atas nama "Umrah Persendirian" yang saya upload terdahulu telah mendapat sambutan yang sangat tak terduga. Dalam masa dua bulan dua group telah di perlukan di mana setiap group telegram boleh menerima 200 member. Kini group ke 3 pula di mulakan
Pertemuan Ahli UP yang sedia telah mengadakan pertemuan tidak formal sambil bersantai di Lembah Klang pada 14 sept 2014. Pertemuan ini lebih kepada pertemuan pengenalan sahaja, tetapi telah mewujudkan PRM yang ada kini.
Atas faktor jumlah mereka yang berminat dgn umrah persendirian samaada mereka merancang menunaikan umrah cara persendirian dalam masa terdekat atau sebagai persediaan ilmu tentang cara menunai umrah persendirian di masa akan datang, mereka terus menghantar email meminta menjadi member UP.
Bagi memenuhi jumlah permintaan yang bertambah, saya telah mewujudkan UMRAH PERSENDIRIAN dgn menggunakan “telegram” group ke 3 tetapi mengekalkan tujuan dan matlamatnya.

Jika anda pembaca berminat menyertai "telegram ‘Umrah Persendirian’" group UP tersebut dengan syarat :
1. beragama Islam
2. berumur 18 tahun ke atas dan
3. berminat menyertai

di kehendaki memohon kepada email menyatakan hajat itu dan menyertakan no telegram kepada email : umrahsenang@gmail.com
Ada yang bertanya, kenapa tidak di letakkan no telegram moderator;
Jawapnya no pengguna telegram adalah hidden dan sesiapa yg berminat hendak berusaha sedikit.

Sekian terima kasih

There was an error in this gadget